lauantai 6. joulukuuta 2014

Ablecaw14 week 12 - itsenäisyys

Täytyy tunnustaa, että nämä ovat toiset tällä viikolla tekemäni itsenäisyyspäiväkynnet. Ensimmäinen yritys piti sisällään mm. MoYoun Marimekon unikkokuosisen laatan ja Konadin valkoisen leimauslakan. Harvoin syntyy kertakaikkisen julkaisukelvotonta materiaalia, mutta ne lakkaukset kuuluivat ehdottomasti siihen kategoriaan.Yksi koulukaverini sentään tunnisti toisen käden leimat unikkokuvioksi, mistä olin kohtalaisen otettu :'D Mutta onneksi tämä toinen yritys onnistui paremmin! Näihin olen erittäin tyytyväinen, vaikka etusormen leima jäikin vähän vajaaksi. 


Ensin lakkasin pohjalle yhden kerroksen Gina Tricotin valkoista. Sen päälle tuputtelin kostutetulla meikkisienellä liukuvärin OPI:n Wharf! Wharf! Wharf!:lla, Golden Rose Holiday 61:lla ja Maybellinen Light Up:lla. Näitä tekstuurilakkoja tarvitsi tuputella vain kaksi kerrosta. En ole ikinä aikaisemmin tehnyt liukuväriä tekstuurilakoilla, mutta pidän kyllä lopputuloksesta. Lakkaa pitää lisätä sieneen hieman useammin kuin tavallisilla lakoilla operoidessa, ja kynsinauhojen siistiminen on aavistuksen työläämpää. Lisäksi lakkauksen pinta jää vielä normaalia rouhemmaksi kuin vain tavallisesti hiekkalakalla lakatessa.


Leimat tein Konadin valkoisella leimauslakalla. Kuvio on jälleen mittavasta feikki-Konad-kokoelmastani, jonka joskus tilasin Ebaysta kynsiharrastukseni alkuvaiheessa. Tein tarkoituksella tällaiset vähän abstraktimmat itsenäisyyskynnet ja jätin perinteiset suomenliput maalaamatta. Kyllähän nämä lakkaukset menisivät muinakin vuodenaikoina, mutta onnistuin mielestäni saamaan näihin ihan hyvin Suomen lipun värimaailman. Ja joojoo, onhan siellä tuota hopeaa, mutta silti! :D

Rauhallista itsenäisyyspäivää! Täällä sitä vietetään joulupiparien, torttujen, glögin ja linnanjuhlat-kisakatsomon merkeissä. Miten siellä?

10 kommenttia: