torstai 30. huhtikuuta 2015

Haastetrio 2015 huhtikuu - kuivamarmorointi


Ehdin kuin ehdinkin toteuttaa huhtikuun Haastetrion! Eikä edes mennyt tiukille ;) Tällä kertaa päätin vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kokeilla kuivamarmorointia. Katsoin Youtubesta muutaman tutoriaalin, metsästin 15 minuuttia tämän talouden ainoaa hammastikkua, joka loppujen lopuksi löytyi vanhasta kynsilakkapussukastani (Kuinka vaikeaa on ostaa cocktail-tikkuja kotiin? Tätä tulee sadateltua joka kerta leipoessa) ja ryhdyin hommiin. Marmarointiin valitsin muutaman Kikon luottolakan ja tietysti Gina Tricotin valkoisen. Kikot ovat listattuna alempana värijärjestyksessä.


Lakkasin pohjalle ensin kerroksen Kikon vaaleanviolettia 330-cremelakkaa. Tämän jälkeen etenin kynsi kerrallaan niin, että levitin toisen kerroksen 330:a, jonka päälle tiputin muutaman pisaran muita lakkoja. Tässä piti olla nopea, ettei alempi lakka alkanut kuivua. Sekoittelin värejä toisiinsa hammastikulla milloin minkäkin näköisiksi kuvioiksi. Hammastikulla ei luionnollisestikaan kannattanut painaa liian kovaa, tai tuli reikiä :D Pienet rei'iät onneksi tasoittuvat varsin hyvin päällyslakkakerroksella. Koska en osannut jättää kynsiä vain marmoroiduiksi, levitin päälle vielä yhden kerroksen Hits-merkkistä holotopperia. 


Olin melkein järkyttynyt siitä kuinka kivat lakkaukset näistä tulikaan! Odotin jotain aivan ultimaattisen kamalaa sotkua, mutta nämähän osoittautuivat erittäin katseltaviksi, varsinkin tuon holopäällyslakan kanssa. Paljon huonomminkin olisi voinut mennä. Youtube-tutoriaalien katsomisesta oli selkeästi paljon hyötyä, vaikka en yleensä niistä niin välitäkään. Rupeaa muuten tuo peukalon kynsi näyttämään aika hurjalta, ainakin noin sivuprofiilista katseltuna. Mutta minkäs sille voi, että kynsi kaartuu? Etusormieni kynnet ovat oikeastaan vielä pahemmat kuin peukalot, mutta ne eivät onneksi näy kuvissa. Onko mitään kikka kolmosia, joilla estää kynnen kaartuminen alaspäin? 

Vasemmalta oikealle: Hits holotopperi, Gina Tricot White, Kiko 330, Kiko 258 ja Kiko 313

10 kommenttia:

 1. Mahtava toi holotopperi :) ja muutenkin hieno lakkaus!

  VastaaPoista
 2. Mutkin tuo kuivamarmorointi yllätti ihan positiivisesti ensi kertaa kokeillessani että mä odotin myöskin ihanjotain sotkujälkeä kynsille... Nää on myöskin kivat, hattaraväritystä ja kivat kuviot!

  Kiva että säkin ehdit mukaan huhtikuun haasteeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaah kiitoksia, mä sain vappuna kuulla että mulla on yksisarvisen väriset kynnet :'D Nyt kun ajattelee, niin ovathan nuo!

   Ensi kuussa voisi tähdätä vähän parempaan aikataulutukseen ;)

   Poista