tiistai 14. lokakuuta 2014

Ablecaw14 week 4 - play that song

Kuva täältä.
Tätä haastetta olen odottanut! Mahtavaa päästä tekemään kynnet jonkin biisin pohjalta. Kappale, josta inspiroiduin on Escape The Faten Situations. Olen pitänyt tuosta biisistä ensimmäisestä kuuntelukerrasta asti, eikä vieläkään kyllästytä. Taisin olla seiska- tai kasiluokalla kun nykyisin jo edesmennyt luokkakaverini, joka oli kyseisen bändin fani, linkitti tämän biisin minulle. Tykästyin niin paljon, että hankin koko levyn. Pidän tämän levyn kuuntelusta kokonaisuutena, se kuuluu kuunnella kerralla putkeen. Levyn biisit olivat minulle todella tärkeitä yläasteiän draamamyllerryksessä, mutta nykyisin niissä on tietysti haikea vivahde. Vaikka en ollut mitenkään kauhean läheinen tämän luokkakaverini kanssa, hän ja hänen poismenonsa nousevat välillä mieleen vielä näinkin monen vuoden jälkeen. Varsinkin Situationsia kuunnellessa tekee mieli lähettää terveisiä, että ei me olla unohdettu. Itse biisihän on kaikkea muuta kuin haikea, mutta nimenomaan siihen olen tapahtuneen assosioinut. 


Situationsin musiikkivideo on minusta aivan kamala, joten otin inspiraationi levyn kannesta. Se on jotenkin kiehtova katsottava. Kun mietin minkä kappaleen pohjalta tämän haasteen halusin tehdä, mietin heti läpi lempilevyjeni kansia. En ole oikein musiikkivideoihminen. Videot pilaavat sen oman fiiliksen ja mielikuvat musiikista. Dying is Your Latest Fashion -kansi oli ensimmäiseten joukossa mielessäni. Ja tietenkin näitä lakkauksia tehdessä oli pakko kuunnella koko levy läpi :D Kynsistä tuli mielestäni varsin onnistuneet, vaikkeivät kovin monimutkaiset olekaan.


Keskisormissa on kolme kerrosta Mavalan Sapporoa, joka oli varsin paksu ja epämiellyttävä lakattava. Pidän kuitenkin sen sävystä, dupe-ehdotuksia otetaan vastaan. Muissa kynsissä lakkaa on kaksi kerrosta; peukalossa ja nimettömässä China Glazen Liquid Leatheria, etusormessa Paesen 314 ja pikkurillissä Magazine Cover Mousea. Tämä väriyhdistelmä toimii mielestäni yllättävän hyvin. Yleensä vierastan musta-punainen-yhdistelmää, mutta nude ja tekstuuripinta tekevät kokonaisuudesta jotenkin helpomman katseltavan. Mietin muuten pitkään onko sopivaa avata tätä tarinaa tämän biisin ja sitä kautta näiden lakkausten takana täällä blogissa. Lopulta tulin siihen tulokseen, että uskallan julkaista tämän postauksen tällaisena musiikki-kynsitaideterapiasotkuna. Ensi kerralla vähän keveimmin aihein!

15 kommenttia:

  1. Aaww :(

    Tää oli kiva postaus kaikesta huolimatta!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kynnet ja mahtava inspiraation lähde ! Tykkään Escape The Fatesta ihan hulluna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän sulla on loistava musiikkimaku! ;) Ja kiitoksia!

      Poista
  3. Kauniin yksinkertaiset kynnet!

    Minulla taas juuri päin vastoin musiikkivideot ovat osa kappaleiden kokonaisnautintoa. Tai mitkään pyllynheilutteluvideot eivät kyllä innosta, mutta en kyllä juuri sellaista musiikkiakaan kuuntele, missä näitä videoita voisi olettaa näkevänsä :D Esim juuri RHCP:n Otherside josta itse tein kynteni tässä haasteessa ei olisi puoliksikaan niin vaikuttava ilman videota. Kappale itsessään jää jotenkin latteaksi. Toisena esimerkkinä voisin mainita David Guettan Love is Gone. Video ei sinänsä tuo mitään uutta kappaleeseen kokonaiselämyksen kannalta, mutta on muuten todella hauska ja oivaltavasti toteutettu. Kyllä harmittaisi jos ei olisi sitä koskaan nähnyt. Ja pakko vielä kolmantena esimerkkinä mainita Blur Coffee & TV. En edes muista itse kappaleesta kuin kertsin, mutta video on jäänyt ikuisesti muistiin kun sen on vuonna 1999 mummolakäynnillä nähnyt (mummulla oli MTV, meillä kotona ei, nimim. vietin mummolakäyntini telkkarin edessä).

    Toki maailmaan mahtuu paljon mitäänsanomattomiakin videoita, mutta noin yleisperiaatteiltaan ja parhaimmillaan näin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armi!

      En ole nähnyt yhtäkään noista videoista vaikka biisit kyllä tiedän :D Mutta ymmärrän kyllä sunkin näkökannan. Tai siis että loistava video voi tehdä keskinkertaisesta biisistä hyvän. Näin esimerkkinä Lady Gagan se aika alkuaikojen tuotanto. Alejandro puhkeaa kukkaan kun innostuu tulkitsemaan sen videon oivaltavaa intertekstuaalisuutta (kuullostipa hienolta :D)

      Poista
  4. Upeasti toteutettu haaste ^.^
    Tää oli miulle ihan vieras biisi ja bändi, piti ihan käydä kuunteleen tämä näiden video. Vaikka bändi ei kolahtanutkaan miulle, tykkään kyllä kynsistä. Mahtavasti olet ottanut levyn kannesta inspiksen! :)

    VastaaPoista
  5. Upeasti toteutettu haaste ^.^
    Tää oli miulle ihan vieras biisi ja bändi, piti ihan käydä kuunteleen tämä näiden video. Vaikka bändi ei kolahtanutkaan miulle, tykkään kyllä kynsistä. Mahtavasti olet ottanut levyn kannesta inspiksen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kiva hei että kävit kuuntelemassa, vaikkei ihan sun tyylistä ollutkaan :)

      Poista
  6. Surullinen tarina tuo :(

    Ihanat kynnet ja toi kappale on aivan mahtava! Tulee mieleen omat yläaste ja lukioajat kun kuuntelin kyseistä bändiä todella paljon :) Escape the Fate oli ihan parhautta! En ole pitkään aikaan sitä oikein kuunnellutkaan joten pitääkin kaivaa levyt esiin (tai laiskana tyttönä etsiä ne spotifysta) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo'o, tiedät varmaan AK:n kautta ketä tarkotin :/

      Mutta joo Escape the Fate on mahtava! Tiesinkin että säkin tykkäät siitä :) Ja ehdottomasti suosittelen levyjen esille kaivamista, niissä on enemmän fiilistä kuin Spotifyssa ;)

      Poista
  7. Escape the Fate ♡ Ashley ja Something on mun lempparibiisit :3

    Mä oon vieläkin katkera, kun ne kerran oli tulossa keikalle Suomeen ja mulla oli liputkin ostettuna, mutta viikkon ennen sitä keikkaa ne ilmoitti etteivät tulekkaan, kun basisti oli joutunut vieroitukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Escape the Fate on ihana! ♡

      Höh, varmasti ärsytti :/ Olis kyllä mahtavaa päästä näkemään ne livenä!

      Poista