maanantai 27. lokakuuta 2014

VISKI! -kynnet

Kukaan sosiaalista mediaa seuraava ei varmaankaan ole voinut välttyä pari viikkoa sitten jyllänneeltä viskigatelta. Minulle on vieläkin vähän epäselvää, kuinka koko homma ihan oikeasti tapahtui, mutta se on ainakin varmaa, että Valvira kielsi kahta bloggaria käyttämästä sanaa viski blogeissaan. Tietenkään jokaista viski-sanaa ei pitänyt sensuroida, mutta sanat piti poistaa Olut-expoa (olut- ja viskitapahtuma Kaapelitehtaalla) koskevista postauksista. Minulla ei olisi koskaan tullut pieneen mielenkään tehdä viskikynsiä, mutta kiitos Valviran, nyt tekikin! Joten rakkaat lukijani, tässä olisi teille viskipullon inspiroimat kynnet! 


En ole mitenkään erityisen perehtynyt viskeihin, olen enemmänkin viini-ihmisiä. Mutta kyllä minulla perusasiat viskeistäkin on hallussa. Kuvassa esiintyvä viski on blended skottiviskiä, ei mitään hienointa laatua, mutta ei mitään halpistakaan. Minulla oli vaihtoehtona useampikin kaapista löytynyt viskipullo, mutta valitsin tämän Ballatine's Finest -viskin etiketin värien takia. Mielestäni kynsistä tuli oikein onnistuneet ja pulloon mätsäävät. 


Peukaloon ja nimetömään lakkasin kaksi kerrosta Mavalan Sapporoa, joka ei tuntunutkaan niin vaikealta lakkattavalta kuin viimeksi. Etusormessa ja nimettömässä on neljä kerrosta Essien Skirting The Issueta, joka on tosi ikävä ja luiru jelly, mutta oli täydellisen sävyistä tähän tarkoitukseen. Keskisormessa on kaksi kerrosta Diorin Blue Denimiä, jolla myös keskisormen leimat on tehty. Leimakuvio on MoYoun Tourist Collectionin laatasta 07. 

Oletteko te viski-ihmisiä? Vai maistuuko viinit vai kenties siiderit paremmin? Mitä mieltä olette tästä viskigatesta?


Ps. Näitä kynsiä lakatessani join skumppaa ja postausta kirjoittaessa punaviiniä! (En edes ole provosoitunut tästä viskigatesta ja alkoholilain muutoksesta...)

19 kommenttia:

 1. Mää juon ennemmin viskiä ku viiniä. Olut myös maistuu. Makoisat viskikynnet... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :D Mä en ole vielä noihin oluisiin oppinut, mutta ehkä se tästä pikkuhiljaa :)

   Poista
 2. Haha, viski-kynnet :D Mä en edes käytä alkoholia ollenkaan, ja silti mua ärsyttää nuo lait ja tämä viski-kohu. Eli holhous, se saa mut ärsyyntymään. Ihan kun ihmisillä ei olisi omia aivoja joilla ajatella, tai ihan kuin sana viski jonkin tapahtuman nimessä ajaisi ketään alkoholismiin. Äh.
  Mut kynnet on hienot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Muakin sapettaa kun kaikkea pitää olla koko ajan vahtaamassa, tää alkomahoolikohu oli vaan kirsikka kakun päälle. En ole itse ikinä käynyt Olut- ja viski-expossa, mutta voisin kuvitella että ei siellä mitkään alkoholistit käy, vaan ihan asialliset ihmiset harrastuksensa parissa. Niinkuin kynsiharrastajat I love me -messuilla.

   Poista
 3. No inspiraation lähde on ainakin mainio ja kivat kynnetkin! Mä en kylläkään viskistä tykkää, mutta kyllä taas huvitti tuo 'Isoveli valvoo' mentaliteetti yhden sanan suhteen... Aika järjetöntä touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Mua on enemmänkin huvittanut tästä kohusta noussut kalabaliikki, että kuinka kaikki tyytymättömyys on kiteytynyt tähän yhteen sanaan :D Viski on kaikkien tämän hetken Suomen ongelmien tiivistymä!

   Poista
 4. Ihana idea :D Pitäisi vissiin itsekin kehitellä jotain vastaavaa, tai muuten vain alkaa viljelemään erilaisia alkoholiin liittyviä sanoja blogissani, meinaan ärsyttää nuo lakimuutokset. Mutta ihanat kynnet sait kyllä aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se tietenkään ole laitonta blogissaan kirjoittaa alkoholista, onhan niitä erikseen ihan viineihin tai oluisiin perustuvia blogejakin :) Tässä kärhämä tuli nimenomaan tuosta tapahtuman "mainostamisesta".

   Mutta kiitoksia! :)

   Poista
  2. Joo, tiedän kyllä, luin tästä tapauksesta aikaisemminkin, mutta lähinnä ottaa päähän kun tuo uusi alkoholilaki puuttuu niin villisti jokaikiseen viina-sanaan missä tahansa julkisuudessa tekisi mieli alkaa viljelemään niitä vielä kun voi :D

   Poista
 5. Mää taas oon aika varma, että Valvira kielsi vain tapahtuman nimessä viski-sanan käytön, ja tapahtumajärjestäjä itse levitti tämän koskemaan myös blogeja. Ja toki tästä kaikesta kohun, että saa tapahtumalleen ilmaista mainosta. Mutta mää taidankin olla vähemmistössä näiden uskomisteni kanssa. Ollaan yhden Ylen kolumnistin (jonka nimen olen unohtanut, agh!) kanssa varmaan ainoat tähän teoriaan uskovat.
  Holhous on minustakin typerää, mutta niin on tämä kohukin, ihan kuin ei maailmassa suurempiakin ongelmia olisi. Ja alkoholimainonta (jonka uusi laki kieltää, ei siis sitä etteivät yksityishenkilöt saisi blogeissaan puhua ihan siitä mistä haluavat, niillä sanoilla mistä haluavat) tutkitusti lisää nuorten alkoholikäyttöä, eli ihan hyvillä tarkoitusperillä on oltu liikkeellä, tulkintavaiheessa vain sitten menty turhsn överiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, tästähän liittyy vaikka minkälaisia spekulaatioita. Mutta ei huonompi teoria sullakaan ;) Olisi kyllä joskus kiva tietää, että miten tää koko gate ihan aikuisten oikeasti meni.

   Joo mä tossa ylempänä vastasin toiseen kommenttiin ja sanoin, että tää viski taisi olla Suomen tämän hetken kaikkien ongelmien ja nimenomaan tuohon holhoukseen kyrsiintymisen tiivistymä. Mutta uskomattomat mittasuhteet se sai silti :D Ja tietenkin tältä pallolta löytyy suurempiakin ongelmia, mutta toisaalta saa suomalaisella olla oikeus valittaa vaikkapa masentuneisuuttaan ilman että joku muistuttaa Afrikan lasten kärsimyksestä.

   Mä olen tutkimuksista huolimatta sitä mieltä, että alkoholimainonnan kieltäminen on ihan turha juttu. Tehdäänkö seuraavaksi kaikista leffoista ja tv-sarjoista, jossa näkyy alkoholia tai tupakkaa K-18?

   Poista
  2. Ai kauhea katsoa noita aiempia kirjoitusvirheitä, ei pitäisi koskaan kirjoittaa millään muulla kuin ihan oikealla, fyysisellä näppiksellä...

   Ihan oikeassa olet tuossa, että ongelmia on monenlaisia ja silti niistä kaikista on tietynlainen oikeus valittaa, mutta jotenkin tää alkoholi on niin pyhä lehmä suomalaisille, että ei saisi vihjaistakaan että sen kanssa saattaa olla jotain ongelmia. Ajakoot väsyneet perheenäidit vaan bussin alle, ei tarvita lisää resursseja perheiden auttamiseen, mutta jumalauta jos jäätävän kokoinen kaljaa mainostava fallos-objekti pitää peittää, siinä kajotaan jo perinnemaisemaan. Holhous on ongelma, juu, mutta kenen elämää se tulee mitenkään haittamaan jos alkoholia ei saa enää mainostaa? Ja vielä kerran vetoan siis siihen, että ainoastaan yrityksen puolesta tapahtuvaa mainontaa ollaan kieltämässä. Leffat eivät mainosta, laulut eivät mainosta, blogit eivät mainosta, joten ne saavat tehdä mitä lystäävät (kunhan Valviran virkamiehetkin tämän tajuavat.)

   Poista
  3. Joo no mun pointti tolla leffakommentilla oli lähinnä se, että näkeväthän nuoret leffoissa ja sarjoissa paljon enemmän alkoholia ja päihteitä kuin katumainonnassa. Onhan se nyt tosi coolia ryypätä jos joku näyttelijäidolikin tekee niin lempielokuvassa. Eihän se nyt suoraa mainontaa ole, mutta tuotesijoittelua ihan samalla tavalla kuin jotkut Vuittonin laukut jossain teiniprinsessadraamassa. Jos kerran tutkimusten mukaan alkoholimainonta lisää nuorten alkoholin kulutusta, niin eikö tää populaarikulttuurikin? Poissa silmistä ja poissa mielestä ei mun mielestä toimi tässä tapauksessa, koska vaikka alkoholi(mainostaminen) katoaisikin katukuvasta, niin ei sen olemassaolo nuorten keskuudessa mihinkään haihdu.

   Mutta tietenkin Suomessa on paljon muitakin ja suurempia ongelmia. Enkä nyt sanoisi, että tää Rautavaara-tapauskaan mitenkään vähälle huomiolle olisi jäänyt.

   Poista
 6. Hahhaa! Ihan huippu postaus! :D
  Ja todella onnistuneet viski kynnet ^.^

  VastaaPoista