keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Offtopic: hiukset

Minulla on ollut lyhyen ikäni aikana vaikka millaisia hiustyylejä, vaikka aloitin värjäämisen vasta lukioiässä. Tukkani on luonnoliselta väriltään blondi ja on aina ollut pääasiassa lyhyt. Vasta lukiossa innostuin kasvattamaan sitä. Alla olevassa kuvassa näkyy, kuinka pitkäksi se oli ehtinyt tämän vuoden elokuuhun mennessä. Rakastin pitkää tukkaani, koska minulla ei ikinä ole ollut mitään kunnon kuontaloa. Kesän aikana hiukseni kuitenkin jostakin mystisestä syystä menivät aivan karmeaan kuntoon. Tuollaiselta peikonpesältä se sitten näytti, vaikka kuinka harjasi. Pidän hiuksistani todella hyvää huolta; pesen 3-4 päivän välein (kesällä käytin UV-shamppoota), en käytä suoristusrautoja tai muita vempeleitä, harjaan TangleTeezerillä, ponnareina käytän InvisiBobbleja ja lotraan kaikienmaailman hoitaineilla ja öljyillä. Hiustenkuivaajaakin käytän ehkä kerran kuussa! Toisinsanoen hiukseni ovat saaneet varsin hellävaraista kohtelua. Mutta silti kävi noin. Lopulta marssin kampaajalle ja käskin leikata kaiken kuivan ja huonon karvan pois! 

Parin kuukauden juurikasvu ei ole kuvan pointti :'D
Reilut 10 senttiä niitä karvoja sitten lähti, ja kyllä muuten kirpaisi! Tämä toinen kuva on otettu pari viikkoa kampaajakäynnin jälkeen, eli hiukset on pesty pariin kertaan siinä välissä. Mutta katsokaa mikä ero! Hieman näyttää parempivointiselta. Tietenkin tuolla seassa on vielä tosi paljon katkeilleita hiuksia, mutta kokonaisuus näyttää ulospäin huomattavasti paremmalta. Ja kyllä ne siitä kasvavat... toivottavasti. Vaikka tällainen valinta teki tosi tiukkaa, oli se kuitenkin aivan oikea. Onko joku muu sydän särkyneenä joutunut lyhentämään hiuksiaan paljon, kun ne ovat olleet huonossa kunnossa? Entä painiiko joku muu saman ongelman kanssa, että hiukset hermostuvat vaikka kuinka koitat kohdella niitä oikein?4 kommenttia:

 1. Ää, tukka on jatkuva murheenkryyni! Leikkadin 2,5 vuotta sitten ihan rekkalesbofledan, juurikin huonokuntoiduuden takia. Sen jälkeen hiukset kasvoivatkin tosi nopeasti olkapääpituiseksi, pysyen koko ajan hyvässä kunnossa. Sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, latvat alkoivat mennä taas kamalaan kuntoon, vaikka mikään hoitorutiineissa tai elämäntavoissa ei muuttunut. Sama meno on nyt jatkunut lähes vuoden, pituutta on tullut sinä aikana ehkä kolme senttiä lisää. Ärsyttää, kun ei tiedä mistä tälläinen johtuu!

  Mullakin on siis suunnitelmissa mennä nipsaisemaan huonot pois ja yrittää saada sitä kasvuvauhtia sieltä takaisin. Toivotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs muuta sano! On tää aikamoista tähtiteidettä :D

   Joo huonot pois vaan, kyllä ne sieltä kasvaa! :)

   Poista
 2. Näyttää muuten niin paljon paremmalta! Oikea valinta siis vaikka kirpasikin :)

  Niin vaan miekin taas napsasin eilen hartiamittasen ja näyttää 3x paksummalta again ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos honey :)

   No mutta sun tukka on ihana vaikka tekisit sille mitä!

   Poista