maanantai 19. tammikuuta 2015

Haastetrio 2015 tammikuu: kirjalakkaus


E-SAnni ja Fani pistivät pystyyn tälle vuodelle hauskan haasteen! Haasteeseen osallistuakseen tarvitsee postata kerran kuussa joko kirjalakkaukset, asu & kynnet -lakkaukset tai kuivamarmoroidut kynnet. Sopivan iisi haaste minun makuuni. Syksyllä meinasi nimittäin välillä tulla suorananinen stressi Ablecawesta. Erityisesti tässä haasteessa innostuin kirjalakkauksesta. Olin aikoinani hurja lukutoukka, mutta nykyään tulee luettua hävettävän vähän kirjoja. Yliopistossakaan en ole lukenut vielä yhden ainotta koulukirjaa, kun kaikki materiaalit ovat sähköisiä. Tampereelle muuttaessani otin mukaani lähinnä vain keittokirjoja tilanpuutteen vuoksi. Kaikki rakkaat kirjani jätin siis Kotkaan pikkuveljeni huomaan. Varmasti säilyvät hyvin, sillä ei ole pelkoa että hän niitä vahingossakaan lukisi :'D Ei kauhesti innostanut ruveta tekemään kynsiä esimerkiksi 500 keittoa -kirjasta, mutta onneksi minulla on kirjahyllyssä pari poikaystäväni isän, Jari Järvelän, kirjaa. 


 Tyttö ja pommi on suosikkini lukemistani Jarin kirjoista. Se on kotikaupunkiini Kotkaan sijoittuva graffitien ympärillä pyörivä dekkari. Kynsiin koetin ottaa vaikutetta sekä kirjan kannesta, että tarinan juonesta ja erityisesti graffiteista. Tytön ja pommin tarina on osittain myös todella raaka ja verinen, ja siksi päädyin leimaamaan nimettömään "veripisaroita" MoYoun Princess-kokoelman laatasta 12. Ja yritin muuten varmaan 20 kertaa saada leimat onnistumaan, mutta tuo pisarakuvio oli aivan liian syvä. Leima levähti jo heti stamperiin. Graffitihenkisyyttä yritin tavoitella samaisen leimalaatan tekstikuviolla, jota leimasin etu- ja pikkusormeen. Keskisormeen tein valko-harmaa-mustan liukuvärin, jonka päälle levitin kerroksen Jarin valitsemaa Korsikan tuliaista, Pupan Black & White 003:sta :'D En voinut vastustaa kiusausta. Ja onhan tuossakin lakassa hieman sellaista graffitimaista rouheutta. 


Peukaloon oli tarkoitus tulla pommi, mutta lakkausjumalat taisivat olla minua vastaan. Kolmannella yrittämällä luovutin ja lätkin harmaan päälle Pupan Black & White 004:sta. Tällaisissä tilanteissa muuten huomaa sen, että parisataa kynsilakkaa ei sittenkään ole tarpeeksi! Varastoistani ei löytynyt yhden ainutta kirjan kanteen mätsäävää oranssihtavaa punaista. Tyydyin sitten lähinnä verenpunaista olevaan Paesen lakkaan numero 314. Se ei kuitenkaan leimaa, joten veripisarat tein OPI:n I'm Not Really a Waitressilla. Alla on kuva koko lakkakasasta. Harvemmin onnistun änkeämään yhtä monta lakkaa yksiin lakkauksiin. Harmittaa nuo suttuiset leimat, muuten näistä olisi tullut tosi kivat! Kauempaa katsottuna nämä ovat hienot ja dramaattiset, mutta näin lähikuvissa vähän tekee pahaa katsella :D

Aikooko täällä kukaan muu osallistua Haastetrioon? Entä onko Tyttö ja pommi tuttu kirja? 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hahahh, en välttämättä sanoisi näitä näteiksi, enemmänkin näyttäviksi :D Mutta kiitoksia silti!

   Poista
 2. Kirja on mulle täysin uus tuttavuus, mutta mitä nyt selostit ja kansikuvan perusteella kynsien mätsäys kirjaan on silminnähtävä! Tykkään just tuosta kuvastakin, jossa myös kirja näkyy. :)

  Muuten, jos haluat niin lisää postaukseni linkki mun, Fanin tai Annin haastepostaukseen, niin saadaan siten osallistujien tekeleet kerättyä yhteen aina kuukasittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, munkin mielestä toi kirjan kanssa poseeraus -kuva on aika onnistunut! :)

   Ja kävin linkkailemassa!

   Poista