sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Hoitorutiineja

Tässä olisi toivepostausta! Pahoittelen tämän kertaista huonoa kuvanlaatua. Kamera on mökillä tekemessä pihatöitä äitini kanssa, joten jouduin turvautumaan kännykkäkameraan näitä puteleita kuvatessa. Vaikka kuvat ovatkin hieman rakeisia, niin kyllä niistä idea välittyy! Ensimmäisenä esittelisin eniten käytössä olevat käsirasvani. Rasvaaminenhan on kauniiden käsien A ja O! Käytän apteekista ostettavaa Dermalogin emulsiovoidetta aamuin illoin. Se ei varsinaisesti ole nimenomaan käsirasva, vaan herkälle iholle suunnattu voide. Käytän sitä myös kasvoihini atooppisen ihoni takia. Ihoni oireilee atooppisesti kaikkialta muualta paitsi ranteesta sormenpäihin. Kynsiharrastus kemikaalineen siis onnistuu, vaikka muu keho hermostuu pienestäkin hajusteesta. Kiehl'sin, OPI:n ja Erisanin käsirasvat kulekevat mukanani kuka missäkin kassissa. Inhoan kuivien käsien tuntua, siksi minulla onkin miltein poikkeuksetta aina jokin noista rasvoista mukana.


Vaikka käsiä kuinka rasvaisi päivittäin, kynsinauhat vaativat aina extrakosteutusta. Kaikkien aikojen paras kynsinauhojen hellijä on Mavalan Cuticle Cream. Olen käyttänyt sitä aivan kynsiharrastukseni alusta asti, ja yhä vain tämä on paras. Aina lakkojen poiston jälkeen pesen käteni saippualla, laitan käsirasvaa ja hieron Cuticle Creamia kynsinauhoilleni ja kynsilleni. Toisinaan käytän Kalaharin kynsinauhaöljyä, mutta se ei vaan ole yhtä kiva. Ennen lakkaamista huuhtelen käteni kylmällä vedellä ja hieron rasvat pois kynnen päältä. Käytän kylmää vettä siksi, ettei kaikki rasva huuhtoutuisi iholta pois, niinkuin kuuman veden kanssa kävisi. Kynnen pinta on tärkeä saada puhtaaksi rasvasta, jotta lakkaukset pysyisivät. Toisaalta taas rasvaamisesta ei ole mitään iloa, jos se ei kosteuta ihoa kunnolla. 


Kuorin kynsinauhani Flormalin kuorintatöhnällä, mikä ei ole mitään maailman parasta, mutta menettelee. Olen hieman laiska sen kanssa, muistan kuoria kynsinauhani ehkä kerran kuussa. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti hankkimaan jonkinlaisen kynsinauhakuorinnan! Se on uskomaton tunne, kun sellaista kokeilee ensimmäisen kerran ja huomaa kuinka paljon kuollutta solukkoa kynnen pinnalta ja kynsinauhoilta lähtee. Käykää katsomassa vaikka tämä Kynsisirkuksen Kaisan tekemä postaus! Jotakuinkin kerran kuussa muistan myös kuoria käteni Daniela-merkkisellä ihanan tuoksuisella kuorintatöhnällä. Tämäkään ei ole erityisesti tarkoitettu käsille, mutta kosteuttaa kädet upeasti ja jättää ihanan pehmoisen tuntuisiksi. Inhoan kuivattavia kynsilakanpoistoaineita (esim. X-traa), mutta tämä Mirame on mielestäni sopivan hellävarainen sormille. Tätä ei tietenkään voi öljypitoisuutensa takia käyttää leimaamisessa, mutta tavalliseen lakanpoistoon sopii mainioisti. Ja lähtee muuten glitteriöveritkin ilman suurempia taisteluja.


Toiset eivät tarvitse ylimääräisiä vitamiineja pitääkseen kyntensä vahvoina ja kauniina, mutta sitten taas toiset, niin kuin minä, tarvitsevat niitä paljon :D Kynteni ovat taipuvaiset liuskoittumaan ja olemaan muutekin hauraat, mutta oikealla yhdistelmällä vitamiineja ja hoitavia aluslakkoja olen saanut ne hyvään kuntoon. Syön päivittäin yhdet tabletit Multivitaa ja Devisolia, joilla en tosin usko olevan niin suurta merkitystä kynsiin, koska olen syönyt näitä aina. Piimaxia, tuota jumalten ihmeainetta, popsin kolme pilleriä päivässä. Tämä tekee ihmeitä kynsille ja hiuksille! Kynteni vahvistuivat uskomattoman paljon kun rupesin syömään noita. Hiuksenikin tuuhenivat ja niiden kasvu nopeutui. Kynsien liuskottumista nämä pillerit eivät aivan kokonaan poista, siihen tarvitaan oikeaa aluslakkaa.


Olen kokeillut vähän kaikenlaisia hoitavia aluslakkoja, mutta kyllä OPI:n Nail Envy on se kaikkein paras. Tätä on tarkoitus käyttää aluksi kuuriluonteisesti ja sitten siirtyä käyttämään sitä tavallisen aluslakan tavoin. Aluksi tämä lakka jotakuinkin pilasi kynteni. Parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen pitkät kynteni katkeilivat ja liuskoittuivat pahemmin kuin ikinä aikaisemmin. Lyhensin kaikki kynteni, mutta en kuitenkaan lopettanut sen käyttöä. Tämä lakka toimi kohdallani vähän Feeniks-tyyppisesti, sillä tuhkasta kasvoivat entistä upeammat ja vahvemmat kynnet, jotka eivät enää liuskoitu. Nykyisin käytän tätä kerran viikossa tai harvemmin. Nail Envyn päälle ei kannata lakata hankalasti levittyviä lakkoja tai holoja, sillä se ei ole mikään ideaalinen aluslakka, vaikka hoitavat ominaisuudet ovatkin suurenmoisia. Essien First Base sopii mielestäni paremmin hankalien lakkojen alle ja pitää lakkaukset kynnellä hieman Nail Envyä paremmin ja pidempään.


Päällyslakkana käytän pikakuivattavaa Seche Viteä. Sechen hyviä puolia on se, että se todellakin kuivattaa lakat supernopeasti ja tekee kynnen pinnasta ihanan kiiltävän, kovan ja kestävän. Miinuspisteitä se taas saa lakkausten kutistamisesta ja nopeasta pulloon jankkiutumisesta. Seuraavaksi aion tilata testiin kaikkien hehkuttaman HK Girlin. Niittien ja muiden koristeiden kiinnittämiseen käytän Mavalan Incolorea. En halua investoida isoja summia värittömään lakkaan, ja tuo toimii oikein hyvin. Kunhan ei laita liian paksua kerrosta tai lisää Secheä liian nopeasti, tai tulee kuplia. Kynteni viilaan melkein aina ennen lakkaamista, ja ehdottomasti lasiviilalla. Niitä kannattaa aina välillä ostaa uusia, minun käytössäni ainakaan nämä Kicksin omat eivät ole kauhean pitkäikäisiä. Lakkausten siistimiseen taas käytän Cailapin luomivärisivellintä, jota tuosta kuvasta ei varmasti tunnista :'D Ainakin tuosta huomaa, että se on ollut kovassa käytössä!


Joskus kynnet värjäytyvät pahasti esim. sinisen lakan käytön jälkeen, mutta siihen on olemassa ensiapua! Välittömästi kynsilakkojen poiston jälkeen kannattaa pestä kynnet valkaisevalla hammastahnalla. Itse käytän tähän tarkoitukseen kynsiharjaa ja Pepsodentin White Now:ta. Pursotan harjaan hammastahnaa ja hinkkaan sillä värjäytyneitä kynsiä. Ei tällä konstilla kaikkia värjäymiä saa poistettua, mutta suurimman osan kuitenkin! Ensimmäisellä kerralla tuntee itsensä täydeksi idiootiksi hieroessaa hammastahnaa sormiin, mutta fiilis menee ohi lopputuloksen nähdessä :D 
Toivottavasti tämä postaus oli informatiivista luettavaa! Nähdään lakkamerkkipostausten parissa seuraavaksi :)

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus :) Ja tota viimestä vinkkiä oisin tarvinnu eilen.. :D Oli meinaan hiukan siniset kynnet, buffauksellahan tuosta pääsi mutta ois voinu olla mielenkiintosta testata tätä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Hahahh, harmi että tuli vinkki vähän myöhässä. Miä en oo ikinä tohon buffaukseen lähteny, musta se on turhan väkivaltasta kynnelle :D

   Poista
 2. Nail Envy on munki kynsille ihan ehdoton! :) se on ihan mahtavaa tavaraa! En oo myöskää tota hammastahnaa kokeillut, mutta ilmeisesti kannatais? Välillä vähän buffailen mutta ei kauheesti uskalla ettei lähe liuskottumaan:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä :)
   Joo suosittelen hammastahnatekniikkaa! Se ei oo yhtä rankkaa kynnelle kun buffailu. Ja toimii! :)

   Poista
 3. Hammastahnan käyttö kynsiin tuli ihan uutena juttuna mulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla värjäytyneisiin kynsiin! :)

   Poista
 4. Tuo hammastahna juttu tulikin ihan uutena mulle :D pitää seuraavalla kerralla kokeilla kun kynnet värjäytyvät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa :D Miä olin lukenu siitä niin monesta paikasta, että oli pakko kokeilla. Monta kertaa se on jo toiminut :)

   Poista
 5. Inspiroiduin tästä käyttämään Piimaxia taas :D Purkki on pyörinyt mulla nurkissa jo parisen vuotta ja oon muistanut nappailla pillereitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt yritän vähän prepata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh hienoa! :D Tulokset huomaa jo jossain kahdessa viikossa kun joka päivä popsii :)

   Poista