sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Haaste!

Sosiaalisen median jokaisessa kolkassa on viime aikoina pyörinyt jos minkäkinlaisia haasteita. Sain Vispilävintiön temmellyskenttä -blogin Sirulta tällaisen, mielestäni ihan mielenkiintoisen haasteen. Kivaa vaihtelua niihin iänikuisiin arkihaasteisiin.

Haaste:
* Kerro 11 paljastusta itsestäsi.
* Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
* Keksi 11 kysymystä haastetuille.
* Valitse 11 bloggaajaa, jolla on mielellään alle 200 lukijaa/seuraajaa.
* Kerro ketkä olet haastanut ja linkitä heidät.
* Ei takaisin haastamista


1. Olen oikeasti täysi nörtti. Rakastan fantasiakirjoja, fanfictionia ja kaikkea kirjallisuutta ihan yleensäkin. Nauran matikkavitseille, ja maailman kirjallisuuden klassikot tuli luettua ala-asteella. Lukion päättötodistukseni keskiarvo on 9.2. Tarvitseeko muuta sanoa?

2. Olen äidinkieliperfektionisti. Joskus tulee tehtyä joitain satunnaisia näppäilyvirheitä, mutta pyrin aina kirjoittamaan puhdasta suomea. Olen lopettanut monen blogin seuraamisen, kun kirjoittaja ei ole osannut esim. yhdyssanoja. Kirjoitusvirheet mainoksissa ja kaikissa julkisissa teksteissä saavat minut kiehumaan! Joskus vaivun suorastaan vihaiseen epätoivoon, kun suomalaiset eivät enää osaa omaa äidinkieltään! Voisin paasata tästä aiheesta kahdensadan postauksen verran, mutta koska tämä on kynsiblogi, taidan jättää väliin. Tietenkään kukaan ei ole täydellinen, esimerkiksi pilkutus ei ole vahvin puoleni. Se ei kuitenkaan useimmiten muuta sanan tai lauseeen merkitystä, toisinkuin yhdyssanat (miesten nahkatakki - miestennahkatakki, kevyehkö ero).

3. Olen harrastanut yli kymmenen vuotta telinevoimistelua. Vieläkin menee spagaadit ja sillat, vaikka lopettamisestani on pari vuotta.

4. Minulla on ylempi vihreä vyö Taekwondossa. Ei siis kannata ryppyillä ;)

5. Olen huikeat 157½ senttiä pitkä. Kätevää tässä on se, että voin vieläkin käyttää vaatteita, jotka olen ostanut vitosluokalla. Kätevää taas ei ole se, että poikaystäväni on paria senttiä vajaa kaksimetrinen. Kuvitelkaa loput itse.
6. Kengänkokoni on jotain välillä 35-36. Vähän riippuu kengän mallista. Tulee halvaksi ostaa kengät lastenosastolta. Juhlakenkien ostaminen taas on yhtä helvettiä!

7. Vihaan tyhmiä ihmisiä. Varsinkin tyhmiä internetihmisiä. Kaikkea mitä lukee tai kuulee, ei tarvitse uskoa. Eikä nostaa siitä kauheata mekkalaa. Toiset eivät vain tunne sellaista sanaa kuin mediakriittisyys. Tuntuu siltä, että internetissä sanaisen arkkunsa avaavat vain ja ainoastaan nämä urpot. Tosielämässä urpoja on huomattavasti vaikeampi vältellä kuin tyhmiä kommentteja netissä. 

8. Hain tämän kevään yhteishaussa opiskelemaan viestintää, puheviestintää, sekä interaktiivisen median ja informaation tutkimusta.

9. Valmistun tänä keväänä ylioppilaaksi. Kirjoitin äidinkielen, ruotsin, englannin, pitkän matematiikan, fysiikan, kemian ja biologian. Tajusin vasta tämän vuoden puolella etten jatkossa halua olla tekemisissä matemaattisten aineiden kanssa. En silti kadu, että opiskelin kaikki kurssit niistä.

10. En ole kasvissyöjä, mutta pidän kasvisruoasta liharuokia enemmän. Liha maistuu aina vain lihalta, mutta kasviksista saa paljon enemmän irti! Kalasta en silti luopuisi ikinä. Kaikki kalaherkut (esim. sushi) ovat elämäni rakkaus.

11. Rakastan punaviiniä. 

11 kysymystä haastetuille:
 1. Mikä on unohtumattomin ruokaan liittyvä kokemuksesi?

 - Tämä on vaikea! Varmaan joskus pari vuotta sitten, kun kesällä tulin yöllä kotiin ja iskä oli laittanut minulle perunoita ja graavilohta, ja odotti niiden kanssa keittiössä. Olin niin onnellinen, että ihan itketti.

2. Mikä sai sinut valitsemaan opiskelu-/työalasi? Jos et ole vielä aloittanut, mikä inspiroi sinut haaveilemaan kyseisestä alasta/ammatista?

 - Poikaystäväni piti minulle opinto-ohjausta. Silloin tajusin, etteivät matikkajutut olekaan yhtään minun juttuni. Ymmärsin myös, että minun kannattaa panostaa vahvuuksiini, eikä yrittää olla jotakin muuta. Siksi siis nuo aikaisemmin mainitsemani viestintäjutut.

3. Seuraatko mitään ruokaohjelmia televisiosta?

 - No en.

4. Jos saisit matkata minne tahansa maailmassa ja tehdä paikan päällä mitä vain, miltä reissusi näyttäisi?

 - Voi iik. Lähtisin poikaystäväni kanssa vaikka New Yorkiin syömään kaikki upeat ravintolat läpi, kiertelemään museoissa ja taidenäyttelyissä, shoppailemaan...

5. Mitä muistat leiponeesi ja kokanneesi jo lapsena/nuorena?

 - Joulupipareita? Ja hirveästi erilaisia muffinseja.

6. Minkä kokkaamista/leipomista haluaisit kokeilla muttet ole vielä uskaltautunut/saanut aikaiseksi?

 - En ole ikinä tehnyt oikeata leipää! Se olisi suunnitteilla tässä lähitulevaisuudessa.

7. Sipsit dipillä, salsalla, hummuksella, juustolla, guacamolella... etc., vai sellaisenaan?

 - Dipillä, salsalla ja guacamolella :'D

8. Millaisena juot mieluiten kahvisi?

 - En juo kahvia! Yäks.

9. Mikä kappale on sinulle henkilökohtaisesti merkittävä ja miksi?

 - En halua mainita mitään yhtä kappaletta, nämä ovat niin henkilökohtaisia juttuja. 

10. Nimeä joku mielestäsi yliarvostettu ruokaan liittyvä asia (ruoka, ilmiö, ravintola etc.).

 - Kaikki pikaruokapaikat, niinkuin mäkkäri. En voi käsittää kuka niitä hampurilaisia syö. En ole ikinä sietänyt hampurilaisia! Muovin makuinen sämpylä, muka joku pihvi, pelkän rasvan makuinen juusto ja sitten vielä jotain majoneesia ja suolakurkkuja! Y Ä K 

11. Jos saisit valita vain toisen, tilaisitko ravintolassa todennäköisemmin alku- vai jälkiruoan?
 - Alkuruoan. Olen enemmän suolaisen ystävä.
 11 kysymystä haastetuille:

 1. Miksi bloggaat?
 2. Jos saisit valita vain yhden, niin söisitkö loppuelämäsi lihaa, kalaa vai kanaa?
 3. Mitä mieltä olet oikeinkirjoituksen tärkeydestä kaunes- ja lifestyleblogeissa?
 4. Mikä on naurettavin nimi, jonka olet kuullut annettavan lapselle?
 5. Lempikirjasi, miksi?
 6. Lempielokuvasi, miksi?
 7. Kerro kaksi urheilulajia, joita et ikinä voisi harrastaa. Perustele.
 8. Jos sinun pitäisi elää vuosi yksin asunnossa, josta et saisi poistua, mutta saisit tilattua asuntoosi mitä vain, miten käyttäisit tämän vuoden?
 9. Mikä on lempitekemisesi?
 10. Inhokkijulkkiksesi, miksi?
 11. Mitä mieltä olet tämän hetken vallitsevasta fitness-kulttuurista? Esim. televisiosta pyörivästä Jutta ja superdieetit -ohjelmasta.

Haastan:
1. Marin
2. Nannen
3. Kaisan
4. Katariinan
5. Armin
6. Saran
7. Kerttulin
8. SaraCupCakezin
9. Fanin
10. Mimosan
11. Sannun6 kommenttia:

 1. Kiitos, yritän vastailla mahdollisimman pian! :)

  VastaaPoista
 2. Hahah tää oli just hyvä! Ja kiitti haasteesta, teen heti ku muistan uudestaan, että mulla on blogi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh :D Juu, eipä tän kanssa mikään kiire ole. Valitit silloin kerran ettei oo oikein mitään kirjotettavaa, niin aattelin et tää vois sopia sulle :p

   Poista