sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tallinnanmatkailua

Vaikka blogini onkin ensisijaisesti kynsiblogi, niin tällä kertaa aion kirjoitella melkein kokonaan offtopicjuttuja. Niinkuin edellisessä postauksessa kerroin, olin torstaista lauantaihin abiristeilyllä Tallinnassa. Ja oli aivan uskomattoman hauska reissu! Tarkoituksenani ei ollut shoppailla mitenkään suuremmin, mutta täytyihän Kaubamajasta nyt ainakin yksi OPI kotiuttaa, kun eivät ne siellä maksa kun kympin. Tämä Brazil-kokoelman Taupe-less Beach oli mielestäni eniten ihastusta herättävä lakka tuosta kokoelmasta. Mietin jonkin aikaa tämän ja keltaisen I Just Can't Cope-Acabanan välillä, mutta kokoelmassani on useampi keltainen lakka, mutta ei kyllä yhtäkään tällaista harmaanruskeaa. En malta odottaa, että pääsen testailemaan tätä!


Kaubamajassa törmäsin myös Misslyn-nimiseen merkkiin, jonka kaikki tuotteet olivat todella edullisia. Ostin testiin kaksi silmänrajauskynää. Nämä maksoivat vain reilut kaksi euroa kappaleelta ja ovat tosi pigmenttisiä. Sinistä 153:sta kerkesinkin jo testaamaan. Pysyvyys ei tietenkään ole ihan samaa esim. Goshin kanssa, jota yleensä käytän, mutta kuitenkin ihan riittävä. En kyllä laittaisi näitä mihinkään tilaisuuteen, jossa tietäisin joutuvani hikoilemaan, mutta sellaisessa rauhallisessa illanvietossa menettelevät. 


Minä tykkään käyttää kirkkaan värisiä rajauksia yläluomella, varsinkin vihreät ja siniset tuntuvat sopivan hyvin. Meikkipussissani onkin aika laaja skaala vaaleaa ja tummaa sinistä ja vihreää, sekä turkoosia. Värikkäillä rajauksilla saa helposti ja nopeasti näyttävän meikin, eikä tarvitse pelätä esim. luomivärin varisemista tai karkaamista luomivakoihin. Alla vielä 'swatchit' noista kynistä :D Ylempänä 125 ja alempana 153.



Sitten itse reissuun, josta on tarjolla vain todella huonoja kuvia :D Tallinnaanmenomatkalla meillä oli neljän hengen hytit. Minä olin samassa hytissä poikaystäväni Havun ja tämän untikaverien Ilonan ja Saaran kanssa. Aikamoinen kokoonpano kyllä :D Laivassa emme menneet baariin, vaan pidimme hyvin kyseenalaiset hyttibileet kuuden hengen porukalla. Enempää tuskin tarvitsee mainita, kun että halpaa likööriä ja korttipakka... Jossakin vaiheessa iltaa pojat keksivät, että olisi hauskaa täyttää hytitimme vessa tikkailla!!


Tallinnassa vietimme kunnon ruokamatkaa. Kävimme Havun, Saaran ja Erikin kanssa syömässä sushia Zebra Loungessa, joka on ehdottomasti Tallinnan ykkössushipaikka. Olen käynyt useammassa eri paikassa Tallinnassa, mutta Zebrassa on laajin ja monipuolisin valikoima. Lisäksi paikan sisustus on tosi miellyttävä ja viinivalikoimakin on hyvä. Me joimme kuitenkin sushin kanssa vain vettä. Tilasimme vaikka kuinka monta erilaista annosta (taisi olla 7) yhdessä. Ne tulivatkin sitten tällaisella valtavalla vadilla! Kuva on tosi huono, mutta valaistus oli aika hämärä ja kaikilla oli niin nälkä, ettei kenelläkään riittänyt kärsivällisyys kuvaamiseen. Tämän lautasellisen lisäksi söimme myös joitakin lämpimiä kasvisnyyttejä, jotka olivat taivaallisen hyviä! 

Vasemmalla taustalla minä uuden paitani kanssa ja oikealla Havu.
 Zebrasta jatkoimme keskiaikaiseen Olde Hansaan, joka oli aivan uskomattoman tunnelmallinen paikka. Ikivanha ja iso rakennus keskellä vanhaa kaupunkia, joka oli sisustusta, ruokia ja juomia, sekä tarjoilijoiden asuja myöten keskiaikateemainen. Minä en ole ikinä pitänyt oluista, mutta Olde Hansan hunaja- ja yrttioluet livat mahtava kokemus! Joimme Saaran kanssa puoliksi saviruukullisen yrttiviiniä. Pojat joivat oluita noista puolen litran savikolpakoista. Kaikki paikan valo tuli muuten oikeista kynttilöistä. Jopa puisissa kattokruusuissa oli kynttilöitä. Kaikki oli niin viimeisen päälle mietittyä! Ravintola on kolmessa kerroksessa ja kellarissa, jokainen kerros täynnä iloisia ihmisiä kolistamassa tuoppejaan ja nauramassa. Ravintolassa oli elävää musiikkia, keskiajan tyyliin soitettuna ja esitettynä tietenkin. Ehdottomasti suosittelen jokaiselle Tallinnanmatkaajalle!

Tunnelmavalaistuksessa taustalla Samuli ja Erik.
Erik ja Saara ja saviruukut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti